Més enllà del dia a dia de la nostra escola, de les activitats habituals, a l'AFA també ens preocupa l'entorn educatiu en el que s'emmarca l'ensenyament dels nostres fills i filles i que ens afecten molt directament: les polítiques econòmiques, les propostes de reforma de la Llei de l'Educació, els nous moviments socials i culturals, els debats sobre la llengua, etc...
En aquest espai us oferim notícies, informacions, enllaços i propostes amb la intenció de dibuixar una mica aquest entorn i, perquè no, posicionar-nos amb la nostra opinió. Esperem que hi volgueu contribuir, ens enriquirem tots.
A l'Escola Sobirans aquest any celebrem el nostre 10è Aniversari...i en volem fer molts més.
Per això des de l'AMPA defensem l'escola pública i de qualitat i donem suport a tots els actes que es facin amb aquesta finalitat. Defensem-la entre tot i totes i per començar, diguem prou a les retallades!
L’Escola Sobirans es suma a les reivindicacions actives i valora positivament la tancada de dijous 25 d’abril.
La comunitat educativa convoca de forma unitària a tot Catalunya una SETMANA DE MOBILITZACIONS PER L'EDUCACIÓ PÚBLICA, del 22 al 28 d’abril de 2013.
Us animem a participar, l'objectiu és plantar cara a les retallades i als atacs que està patint l'educació dels nostres fills i filles així com rebutjar la futura llei LOMCE. No ens podem permetre fer cap pas enrere. Defensem l'educació pública amb igualtat d'oportunitats per a tothom, defensem el futur dels nostres fills i filles!
Entre d'altres accions, hi ha aquestes previstes:
... és el Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE)
Una plataforma consituïda fa 3 anys per a la defensa de l'educació pública i formada per les següents entitats:
El MUCE va iniciar les seves activitats el curs 2009-2010 manifestant davant el Govern de la Generalitat de Catalunya la seva preocupació pel futur de l'educació pública del nostre país mitjançant aquesta Declaració conjunta en la que resumien les peticions en els següents punts:
- Augmentar la inversió en educació fins arribar al 6% del PIB.
- Fomentar el consens i la participació de tota la comunitat educativa a l'hora del desplegament de les mesures preses pel Departament d'Educació.
- Garantir una ràtio mestres-alumnes adequada per a una educació de qualitat.
- Assegurar les places públiques suficients per atendre la població escolar. El sistema educatiu públic és un dret de ciutadania: gestionar l'educació del país no és gestionar una empresa.
- Augmentar els recursos destinats als estudis postobligatoris i al retorn al sistema educatiu del jovent que prové del fracàs escolar (actualment, 3 de cada 10 joves) en la línia de l'estratègia de Lisboa.
- L'obertura de totes aquelles línies d' ensenyaments que s'han tancat en els darrers mesos. Acabar amb la massificació que pateixen els centres i assegurant l'equilibri territorial, vetllant per la qualitat de l'escola rural.
- La gestió democràtica i participativa dels centres públics.
Encara l''abril del 2013 totes aquestes reivindicacions són més vigents i més urgents que mai (en els dos darrers anys, la retallada en educació ja és del 13,57% la més alta de totes les comunitats de l’estat espanyol). Així el MUCE, el 9 d'abril de 2013, ha fet públic un nou manifest:
"L'escola pública, la de totes i tots"
Contra la crisi la privatització, escola pública i de qualitat
Més informació:
Bloc del MUCE: http://muce21abril.blogspot.com.es/
Avda.Drassanes, 3 - 08001 Barcelona - tf 93 481 73 88 - muce@pangea.org
Tel. 692 64 74 03
(Envieu un watsapp i us contestarem el mès aviat possible).